ממתק קוקוס מצופה שוקולד (כשר לפסח)
קינוח מעולה ומפנק במיוחד לטבעונים ולנמנעים מחלב. מעולה גם כקינוח לפסח
300 גרם (כ-31/3 כוסות) קוקוס
200 גרם קרם קוקוס
3 כפות שומן קוקוס
80 מ״ל מייפל
לציפוי
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
2 כפות שמן
1. מערבבים היטב את הקוקוס עם קרם קוקוס ומייפל במעבד מזון או בקערה עד לקבלת עיסה אחידה ולחה.
2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים בה את התערובת בעומק 2-3 ס״מ, מהדקים, מכסים ומקפיאים למשך שעתיים-שלוש.
3. מכינים ציפוי: ממיסים שוקולד במיקרו או על באן-מארי (סיר אדים כפול) עד למרקם חלק, מוסיפים שמן ומערבבים לקבלת ציפוי מבריק. מעבירים לכלי קטן ועמוק שיהיה נוח לטבול בו את חטיפי הקוקוס.
4. חותכים את המשטח למלבנים, טובלים בשוקולד המומס לציפוי אחיד. מניחים על רשת מעל נייר אפייה ומחזירים לקירור.