סלט פסטה מלוא הטנא
כל פסטה קצרה שאתם אוהבים תתאים כאן – פנה, פפיונים או אחרים. לגרסה טבעונית: מחליפים את הפטה בפרוסות ארטישוק משומר בחומץ או שמן זית.
חומרים ל-4 מנות:
500 גרם פסטה קצרה
חצי כוס רצועות של פלפלים קלויים וקלופים ו/או חצי כוס עגבניות שרי מיובשות קצוצות
4 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
1/2 כוס זיתי קלמטה או טזוס (או תערובת), קצוצים גס
2 זוקיני טריים פרוסים דק (לא חובה)
100 גרם גבינת פטה, מפוררת
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב
3-4 כפות שמן זית
2 כפות מחית עגבניות מיובשות או פסטו
2 כפות חומץ בלזמי
1 כף סילאן (או דבש)
1. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן או עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה משומנת בכף שמן זית.
2. מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הפסטה ומערבבים. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בקירור.
3. מוסיפים את הפלפלים ו/או העגבניות המיובשות ויתר החומרים לקערת הפסטה, מערבבים והכי חשוב: מגישים בטמפרטורת החדר, לא ישר מהמקרר.
לרכישת מוצרי מאסטר שף – הקליקו כאן