פסטה פפרדלה עם סלמון, כרישה ופטריות
מצרכים ל-2-3 מנות
1 חבילה פסטה פפרדלה ברילה
לרוטב
2 כפות שמן זית
1 כרישה, חתוכה לטבעות
120 מ"ל (1/2 כוס) יין לבן
1 סלסלת פטריות, חתוכות לרבעים
450 גרם פילה סלמון, חתוך לקוביות גדולות
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון
להגשה
חופן גבינת פרמז'ן מגוררת
עירית או שמיר, קצוצים
1. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה ומאדים את הכרישה במשך 1-2 דקות.
2. מוסיפים את היין, מערבבים ומצמצמים כ-3-4 דקות.
3. מוסיפים את הפטריות והסלמון, מערבבים ומאדים כ-2 דקות.
4. מוסיפים את השמנת והתבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל כ-4-5 דקות. מכבים את הלהבה. מומלץ לתזמן את ההכנה כך שהפסטה תהיה מוכנה לפני או ביחד עם הרוטב.
5. בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
6. מוסיפים את הפסטה ומיץ הלימון לרוטב ומערבבים.
7. מגישים עם גבינת פרמז'ן ועירית או שמיר.