לזניה של אטריות ברוטב עגבניות וגבינות
מרכיבים לתבנית מלבנית בינונית
2 חבילות אטריות בינוניות מאסטר שף
2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
1 קופסה רסק עגבניות מאסטר שף
2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
200 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינת קשקבל מגורדת
10 עלי בזיליקום, קצוצים גס
2 ביצים
מלח ופלפל
אגוז מוסקט (אופציונלי)
לציפוי
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה
100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק
להגשה
עלי בזיליקום
אופן הכנה:
1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שהן כמעט מוכנות. מסננים.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 4 כפות בצד), הרסק, מלח ופלפל ועלי בזיליקום.
4. בקערה נפרדת מערבבים קוטג', ריקוטה, קשקבל (משאירים 4 כפות בצד), ביצים, מלח ופלפל ואגוז מוסקט.
5. מרכיבים את הלזניה: יוצקים לתחתית התבנית את 3 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד ומפזרים באופן אחיד. מסדרים מעל שכבה אחידה של אטריות.
6. יוצקים מעל 1/3 של רוטב העגבניות ו-1/3 תערובת גבינות. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
7. יוצקים מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה את השמנת המתוקה ומפזרים בנדיבות את הפרמז'ן. אופים כ-30 דקות או עד שהלזניה מזהיבה.
8. מפזרים מעל את עלי הבזיליקום ומגישים מיד.