פילאף לבנוני
ארוחה שלמה בסיר אחד
חומרים ל-4 מנות:
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
300 גרם בשר טלה טחון (או בקר עם שומן טלה)
2 כוסות אורז בסמטי מאסטר שף
1 קופסה עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
1 קופסה גרגרי חומוס מאסטר שף
1 כף שטוחה מלח
1 כפית בהראט
3 כוסות מרק רותח או מים רותחים
1. מטגנים את הבצל בסיר עם שמן זית תוך כדי בחישה מדי פעם, עד הזהבה. מוסיפים את הבשר, מזהיבים ומפוררים אותו בכף עץ.
2. מוסיפים את האורז ומערבבים 2-3 דקות יחד, תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים עגבניות וגרגרי חומוס, מתבלים ומערבבים.
יוצקים מרק או מים רותחים, מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.
4. מסירים מהכיריים, נותנים לפילאף לעמוד 10 דקות בסיר מכוסה ומצננים.