עוגת גבינה קרה של אסטלה עם וניל ופירות יער
בצק ברטון
180 גרם חמאה
180 גרם סוכר
4 חלמונים
250 גרם קמח
כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
מוס מ-2 שמנות
500 גרם שמנת חמוצה
120 גרם אבקת סוכר
10 גרם ג'לטין (2 וחצי כפיות)
60 מ"ל מים ( 4 כפות)
500 גרם שמנת מתוקה (2 מיכלים)
1 שקית פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל
פירות לקישוט
פירות יער, תותים
1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון עם להב מתכת, ומעבדים עד שנהיה בצק.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
3. מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ, מניחים במרכז תבנית בקוטר 24 ס"מ. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות. מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.
4. מכינים את המוס: טורפים היטב את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר.
5. יוצקים מים קרים על הג'לטין. לאחר הספגה ממיסים במיקרו כ-20-25 שניות. מוסיפים לתערובת של השמנת החמוצה תוך כדי ערבוב על מנת להשוות טמפרטורות.
6. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצפת רכה ומקפלים אל מלית הגבינה.
7. יוצקים את מלית הגבינה על הבצק האפוי ומקשטים בתותים ופירות יער.
8. שומרים את העוגה במקפיא למשך 24 שעות. לאחר ההקפאה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומפשירים במקרר עד להגשה.