ביצה שניצל
כדי להצליח בהכנה, צריך להקפיד על ההוראות. הביצים חייבות להיות בטמפ׳ החדר לפני הבישול – ביצים קרות יתפוצצו עם הכניסה למים הרותחים; זמן בישול הביצים חייב להיות מדויק ובסופו חייבים להעביר למי קרח לפני הקילוף.
חומרים ל-4 מנות
6 ביצים בטמפ׳ החדר
1 כף חרדל דיז׳ון חלק/גרגרים
1 כוס קמח מתובל במלח ופלפל
1 כוס פירורי לחם פנקו
שמן לטיגון חצי עמוק
1. מביאים לרתיחה סיר קטן עם מים.
2. בעזרת כף מוסיפים לסיר 4 ביצים בזהירות, בלי להפיל לתחתית הסיר, כדי להימנע מפגיעה בקליפה. מבשלים 7 דקות בדיוק ומוציאים למי קרח.
3. מכינים 3 קערות לציפוי: בראשונה טורפים 2 ביצים עם חרדל, בשנייה מניחים קמח מתובל במלח ופלפל ובשלישית פירורי לחם.
4. מקלפים את הביצים בזהירות. מקמחים, טובלים בביצה ומצפים בפירורי לחם פנקו.
5. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. מטגנים את הביצים עד להזהבה משני הצדדים. מגישים חם ליד סלט ירוק.