גראטן תפוחי אדמה (בלי חמאה ושמנת!)
מאפה שוויצרי של תפוחי אדמה עם מיונז, חרדל ופירורי לחם פריכים מעל. אף אחד לא יאמין שזה פרווה
חומרים לתבנית פיירקס
7 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ופרוסים דק – בעזרת סכין, מנדולינה או במעבד מזון
לתיבול
6 כפות מיונז הולנדי
3 כפות יין לבן (או מים)
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לבן
אגוז מוסקט מגורר
1 כף חרדל דיז׳ון
עלים מ-3 גבעולי תימין
לציפוי
3 כפות פירורי לחם ללא צורך בביצה
1. מערבבים את המיונז עם יתר חומרי התיבול בקערה.
2. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומערבבים לציפוי אחיד.
3. מעבירים לתבנית משומנת, מפזרים פירורי לחם מעל ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים 40 דקות או עד לריכוך תפוחי האדמה. מורידים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות או עד להזהבה עמוקה.