קציצות העוף המושלמות
כדי שיהיו רכות ועסיסיות מתגברים את התערובת בבצל מטוגן, שבבי תפוח אדמה, פירורי לחם ומיונז שום. אפשר לטגן ולהגיש ברוטב עגבניות או לבשל ישירות ברוטב.
חומרים ל-6 מנות
חצי קילו פרגיות עוף טחון
1 בצל גדול קצוץ דק-דק ומטוגן עד להזהבה
1 תפוח אדמה מגורר בפומפייה
1 ביצה
4 כפות פירורי לחם
2 כפות מיונז שום
1 כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לרוטב עגבניות:
4 כפות שמן זית
1 קופסה שימורי עגבניות קלופות וקצוצות
3 שיני שום כתושות
חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כוס מים
- מערבבים היטב את חומרי הקציצות ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית ומטגנים את העגבניות הקצוצות עם שום ופלפל חריף. כשהנוזלים הרבים מתאדים מוסיפים רסק עגבניות, מלח ופלפל. מוסיפים מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים כדי לוודא שהרוטב טעים.
- יוצרים קציצות בידיים משומנות.
- מחממים מחבת עם שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות 2-3 דקות משני הצדדים. לחילופין אפשר להוסיף אותן ישירות לסיר. כך או כך מבשלים כ-20 דקות.