סלט פסטה חגיגי
קלי קלות!
חצי חבילת פסטה מסוג פרפלה
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
4 פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות
200 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל של כ- 2-3 ס"מ.
100 גרם כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
100 גרם כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
כפית פפריקה
לויניגרט:
4 כפות שמן זית
5 כפות חומץ בן יין
1 כף סילאן
1 שם שום כתושה
כפית חרדל דיז'ון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה מלח
לעיטור:
100 גרם פקאן קלוי
50 גרם חמוציות
ההכנה:
- מבשלים את הפסטה ומסננים
- במחבת מניחים 2 כפות שמן זית ואת קוביות העוף , הפטריות המלח והפפריקה, מערבבים ומטגנים עד להשחמה של קוביות העוף, מסירים מהאש ומצננים.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי רוטב הויניגרט
- מרכיבים את הסלט: הפסטה, הירקות הטריים , העוף והפטריות
- מוזגים את הרוטב ומערבבים
- מפזרים מעל פקאן קלוי וחמוציות