לחמעג'ון
25 יחידות אישיות
לבצק
5 כוסות קמח לאפייה מקצועית
כף וחצי שמרים יבשים
כפית סוכר
2 כפות שמן רצוי זית
כוס מים פושרים
כפית מלח
למלית
1 קופסה של עגבניות מרוסקות
חצי קילו בשר בקר טחון טרי
1 כף שמן זית
כף רסק עגבניות
חצי כפית בהרט
כפית מלח
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
1 בצל קצוץ ומטוגן
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
- מכינים את הבצק: בקערה מערבבים קמח, שמרים וסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את השמן והמלח ואז בדרגה את המים הפושרים לשים עד שנוצר בצק גמיש ואחיד.
- מניחים בקערה משומנת מכוסה בניילון להתפחה לפחות כשעה.
- לאחר שהבצק תפח מחלקים את הבצק ל- 20 -25 כדורים בעזרת ידיים משומנות, מרדדים כל כדור לעלה דק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ- 3 ס"מ בין מאפה אחד לשני, לוקחים כף גדושה מהמלית ובעזרת כף היד משטחים את הבשר על כל שטח המאפה כולל הקצוות מכיוון שהבשר עוד יתכווץ באפייה, מניחים להתפחה כרבע שעה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- אופים כ- 20 דקות עד שהמאפה משחים.