קציצות קיפודים ברוטב עגבניות ונענע
6 מנות, בשרי, שעה הכנה- קל
לקציצות
חצי קילו בשק בקר טחון
1 בצל קצוץ
1 כוס אורז בסמטי
2 כפות שמן זית
כפית מלח
כף בהרט
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כף פפריקה
לרוטב
1 קופסת שימורי עגבניות חתוכות לקוביות של מאסטר שף
חצי כף עלי נענע מיובשים
1 בצל חתוך לרצועות
כפית מלח
4 כפות שמן זית
1 כפית כורכום
חצי כפית קינמון
1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ
5 כוסות מים
2 כפות סילאן
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות- מקפידים ללוש היטב.
- בסיר סוטאז מניחים שמן זית ורצועות בצל, מטגנים כ- 4 דקות ומוסיפים תבלינים יבשים וקופסת עגבניות, מערבבים ומוסיפים את הסלרי, הסילאן המים, מביאין לרתיחה, מנמיכים את האש, יוצרים קציצות ומניחים בזהירות בסיר.
- מפזרים מעל עלי נענע מיובשים וקצוצים ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות.
- אם יש צורך מוסיפים כוס מים לרוטב על מנת שלא יצטמצם לגמרי.