קנלוני במילוי עלי מנגולד, ריקוטה וצנוברים
ל-4-6 מנות
1 חבילה קנלוני ברילה
2 צרורות עלי מנגולד
500 גרם גבינת ריקוטה
½ – ¾ כוס צנוברים קלויים
1 שן שום, כתושה
½ כוס פרמזן מגורדת
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט
לרוטב:
2 מיכלים (800 גרם) רוטב ברילה בזיליקום
לפיזור מעל באפייה
גבינת מוצרלה מגורדת
אופן הכנה:
1. חותכים ומסלקים את החלק הלבן מכל עלי המנגולד. חולטים את העלים במים רותחים לכדקה. מסננים. שופכים מעל מים קרים ומצננים. אחרי צינון, סוחטים היטב את העלים מעודפי מים ומעבירים למעבד מזון. טוחנים את העלים.
2. בקערה מערבבים גבינת ריקוטה, שום, צנוברים, מלח, פלפל, פרמזן ועלי מנגולד טחונים. טועמים ומתקנים תיבול.
3. בעזרת כפית או שקית זילוף ממלאים את צינורות הקנלוני.
4. בתבנית אפייה עם שוליים גבוהים יוצקים מיכל אחד של רוטב ברילה בשכבה אחידה. מניחים את הקנלוני אחד ליד השני ומעל מפזרים את מיכל הרוטב הנוסף. מפזרים גבינת מוצרלה בנדיבות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כחצי שעה. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 10- 15 דקות.