עוגת שוקולד וקוקוס כשרה לפסח
אביזרים :
תבנית קפיצית מספר 26, מיקסר
רכיבים לעוגה:
100 גרם מטבעות שוקולד מריר
כוס סוכר
4 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כפית תמצית וניל
כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס אבקת קקאו
שקית קמח תופח לפסח של מאסטר שף
רכיבים לשכבת הקוקוס:
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
כוס ושלושת רבעי קוקוס טחון
רכיבים לציפוי הגנאש:
200 גרם מטבעות שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- ממיסים במיקרוגל בפולסים או על בן מארי את השוקולד המריר.
- בקערה מקציפים יחד את הסוכר, הביצים, השמן, תמצית וניל ומוסיפים את השוקולד המריר, ממשיכים להקציף ומוסיפים את השמנת המתוקה, הקקאו ושקית קמח תופח לפסח ומערבבים , מעבירים לתבנית משומנת מספר 26.
- מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתוכה את הקוקוס.
- מעבירים את שכבת הקוקוס על העוגה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל- 30 דקות.
- בקערה ממיסים יחד במיקרוגל שמנת מתוקה ו- 200 גרם שוקולד מריר עד לקבלת גנאש מבריק, שופכים את הגנאש על העוגה לאחר האפייה.