פסטה טורטליוני עם דלעת וגבינות
מצרכים
1 חבילת פסטה "ברילה" טורטליוני (צורת צינורות)
250 גרם גבינת גראנה פאדנו או פרמז'ן מגורדת
חצי קילו דלעת או דלורית אחת חצויה (כ-800 גרם)
250 מ"ל חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל220 מעלות.
2. עוטפים את הדלעת/ דלורית חצויה בנייר אלומיניום ומניחים בתבנית, אופים בתנור לכ-30 דקות או עד שהם מתרככים.
3. במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
4. מקלפים את הדלעת ומעבירים למעבד מזון/ מיקסר כדי לטחון לקרם. את הקרם שמתקבל מעבירים לסיר ומבשלים יחד עם החלב והשמנת על אש נמוכה ומערבבים למשך כמה דקות.
מוסיפים את הפלפל הטחון והגבינה, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
5. מוסיפים את הפסטה המבושלת לסיר עם הרוטב, מערבבים עד לכיסוי מלא של הפסטה ומבשלים עד שהרוטב קרמי וסמיך (במידת הצורך ניתן להסמיך את הרוטב עם מעט ממי הבישול של הפסטה).
6. מגישים ומוסיפים מעט גבינה מגורדת מעל.
המתכון מאת: מסימיליאנו די מתאו ל"ברילה"