טונה קסרול – מאפה טונה ופסטה
מצרכים
1 חבילת פסטה פנה רגטה "ברילה"
50 גרם חמאה
2 כפות גדושות קמח
3/4 כפית מלח
2 כוסות חלב
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 קופסאות טונה בשמן זית "ריו מארה" (מסוננת)
לציפוי
3/4 כוס פירורי לחם
1 כף חמאה
עירית קצוצה
מאפה פסטה וטונה עשיר וחורפי
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים.
3. בינתיים, במחבת רחבה, ממיסים חמאה על חום נמוך. מוסיפים את הקמח והמלח. מבשלים על אש בינונית, תוך עירבוב מתמיד, עד שהתערובת חלקה ומבעבעת. מסירים מהאש ויוצקים את החלב בהדרגה ותוך כדי עירבוב. מחזירים לאש עד לרתיחה, וממשיכים בעירבוב. מבשלים ברתיחה כדקה, ומוסיפים את הגבינה המגוררת עד שהיא נמסה.
4. מוסיפים לסיר את הפסטה המבושלת, ולאחר מכן את הטונה, ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית חסינת אש. מכסים בנייר כסף ואופים כ-25 דקות עד שהמאפה חם ומבעבע.
5. בינתיים, בקערה קטנה, מערבבים את פירורי הלחם עם החמאה המומסת והעירית הקצוצה. מפזרים את הציפוי על המאפה. אופים לא מכוסה כ-10 דקות נוספות, או עד שהציפוי מזהיב.