לזניה חצילים | חווייה בלקנית נדירה
המרכיבים
2 צנצנות רוטב עגבניות נפוליטנה "ברילה"
2 חצילים בינוניים
1 אריזה דפי לזניה "ברילה"
4 כדורי מוצרלה טרייה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח
1/2 ליטר שמן קנולה לטיגון
ההכנה
1. פורסים לאורך את החצילים, לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים את הפרוסות על מגש, ממליחים ומניחים לשעה כדי שיגירו נוזלים.
2. מחממים שמן בסיר קטן ומטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה. מוציאים, ומניחים על נייר לספיגת עודפי השמן.
3. מרכיבים את הלזניה: מורחים 2 כפות רוטב עגבניות, ומעל שכבה של דפי לזניה מסודרים באחידות. מעל מניחים פרוסות חצילים, קורעים ביד את כדורי המוצרלה לפיסות ומפזרים, זורים פרמזן מגורר.
4. חוזרים על הפעולה: רוטב עגבניות, חצילים, גבינות – עד שנגמרים המרכיבים. מסיימים בשכבה של רוטב עגבניות ועליו מפזרים פרוסות חצילים ומוסיפים מעט גבינה מלמעלה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות – למשך 20 דקות.
טיפ ממסימיליאנו
ניתן להכניס כל עלה לזניה בנפרד לסיר עם מים רותחים למשך דקה מעבירים את עלי הזלניה תחת מי ברז קרים להפסקת הבישול.