פנקוטה קוקוס עם רוטב פטל | תאילנד בישראל
מצרכים
מיכל אלפרו שמנת קוקוס 250 מ"ל
200 מ"ל משקה קוקוס אלפרו
4 עלי ג'לטין
מקל וניל
300 גרם פטל קפוא
כף קורנפלור
6 כפיות סוכר
עלי נענע טריים
אופן ההכנה
בסיר קטן מחממים שמנת קוקוס ומשקה קוקוס, מוסיפים מקל וניל ו-2 כפיות סוכר ומחממים עד לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים את הג'לטין, מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לכלי הגשה אישיים או לתבנית גדולה ומעבירים למקרר למשך הלילה.
מכינים את הרוטב: במחבת מחממים סוכר, קורנפלור ואת הפטל ומערבבים עד עד שהפרי מתרכך. מורידים מהאש ומצננים.
מגישים את קעריות הפנקוטה עם רוטב הפטל ומקשטים בעלי נענע.