מרק דלעת ותפוחים | מיוחד
המרכיבים
1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
2 גזרים קלופים, חתוכים לעיגולים
1 בצל, קצוץ
1 כרישה, פרוסה דק
2 תפוחי עץ ירוקים, קלופים וחתוכים גס
2 כפות שמן זית
ליטר ציר ירקות (אפשר מאבקה, אפשר רק מים)
100 מ"ל שמנת לבישול (אפשר שמנת 5% אלפרו)/
מלח, פלפל שחור
להגשה: קרוטונים למרק, "מאסטר שף"
מהמאסטר שפית אינה קראביצקי – מרק קטיפתי כתום, בתוספת חמצמצה של תפוחי עץ. מומלץ להגיש בקעריות קטנות, עם קרוטונים מעל.
אופן ההכנה
בסיר בינוני מחממים קלות את השמן זית ומטגנים את הבצל, מערבבים ומוסיפים כרישה וגזר, מכסים במכסה ומאדים כמה דקות. מוסיפים את קוביות הדלעת ותפוחי העץ, מערבבים ויוצקים את הציר (או המים). מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ20 דקות עד שכל הירקות מתרככים.
טוחנים היטב עם בלנדר מוט למרק חלק וקטיפתי ומוסיפים את השמנת. מתקנים תיבול. יוצקים לצלוחיות ומגישים עם קרוטונים.