ריזוטו עדין עם קליפת לימון
15 דקות הכנה, דרגת קושי קלה
מצרכים ל-4 סועדים
350 גרם אורז לבן
חבילה של 150 גרם פילה סלמון ריו מארה בתמלחת
2 לימונים טריים
חצי בצל
שן שום
צרור פטרוזיליה
1.5 ליטר מרק דגים או ירקות צח
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל והשום יחד, ואת הפטרוזילה בנפרד. מגררים את קליפת הלימונים וסוחטים את המיץ.
משחימים את הבצל והשום ב-30 גרם חמאה, מוסיפים את האורז ומאפשרים לו להיקלות מעט. מוזגים פנימה את מיץ הלימון ומוסיפים בהדרגה את המרק החם. מערבבים בקביעות.
שתי דקות לפני סיום זמן הבישול, מוסיפים את הפילה סלמון של ריו מארה כשהוא מפורר ומסונן מהמים, את הפטרוזיליה, קליפת הלימון והחמאה שנותרה. מגישים מיד.