המנה הירוקה של מסעדת ריבר | המתכון המלא
לרוטב:
250 גרם ריחן (בזיליקום)
120 גרם כוסברה
120 גרם מנטה / נענע
15 גרם ג'ינג'ר קלוף חתוך
50 גרם שורש למון גרס קצוץ
10 גרם שום
15 גרם מלח
15 גרם מחית קארי ירוק
1 ליטר ציר עוף
1 קופסת שימורים קרם קוקוס
למנה:
270 גרם נודלס מוכן
שמן
1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 זוקיני פרוס
1 כרישה (החלק הלבן) פרוסה
2-3 גבעולי בצל ירוק
1 כוס ברוקולי ושעועית
חופן עלי בייבי בוקצ'וי
אחת ממנות הנודלס הפופולאריות ביותר ברשת מסעדות ריבר – נהר של טעמים – River היא "המנה הירוקה". ביקשנו וקיבלנו מהם את המתכון הסודי – במיוחד בשבילכם.
מכינים את הרוטב:
מרתיחים 2 ליטר מים בסיר. כשהמים מגיעים לרתיחה חולטים את הריחן, הכוסברה והנענע למשך 20 שניות ומעבירים מייד לקערית עם מי קרח לצינון.
שמים את כל השאר המרכיבים בבלנדר, טוחנים דק דק ומכניסים לקירור, טועמים ומשפרים את הטעם, אפשר להוסיף קארי ולהוריד לפי הצורך והטעם האישי.
מכינים את המנה:
מחממים שמן בווק, מוסיפים ג'ינג'ר, שום, זוקיני, כרישה, בצל ירוק, ברוקולי, ושעועית – ומקפיצים בטיגון עדין.
מוסיפים לירקות 2.5 מצקות קטנות של הרוטב.
מוסיפים את הנודלס לווק ומקפיצים. לאחר שהרוטב נספג בנודלס, מכבים את האש מוסיפים עלי בייבי או בוקצ'וי, מקפיצים ומגישים.