11 דברים שלא ידעתם על מרבה
מאת: ניר קוטנר מנכ"ל מרבה ישראל
1. חברת מרבה נוסדה ב-1932 כמפעל משפחתי של משפחת בוארמן לייצור עוגיות חמאה הולנדיות מסורתיות.
2. מקור השם MERBA מתחלק לשניים: MER – על שם הנהר שעל גדותיו שכן המפעל ו-BA שזהו קיצור לבית מאפה בהולנדית.
3.מרבה החלו לייצר עוגיות שוקצ'יפס לאחר שאחד הבנים שב מטיול בארה"ב בסוף שנות ה-80 של המאה הקודמת והביא משם דוגמאות של עוגיות שוקוצ'יפס לאנשי המחקר ופיתוח שפיתחו את המתכון בעל המרקם הקריספי של העוגיה עם 37% שוקולד בלגי המפורסם עד היום. .
4. המפעל כיום הינו בגודל של 50,000 מ"ר ונמצא בלב בשמורת טבע ירוקה שבליבה אגם, באזור אוסטרהאוט בהולנד.
5. המפעל הינו מהמתקדמים בעולם ברמה הטכנולוגית והתהליך הייצור מתבצע ללא מגע יד אדם מתחילתו ועד סופו כולל מלגזות רובוטיות שמביאות את חומרי הגלם לפס היצור.
6. מרבה מייצרת כ- 40,000 עוגיות בשעה בכל אחד מ 4 קווי ייצור של יותר מעשרה טעמים של עוגיות השוקוצ'יפס במפעל (ממולאות, מצופות ובמגוון סוגי שוקולד באותו מרקם של בצק) .
7. השנה משיקה מרבה עוגיות שוקו צ'יפס במרקם רך בשונה מהמתכון הקריספי הנפוץ והמפורסם של המותג.
8. האריזה של העוגיות צבעונית ומסוגננת ומאפשרת חיי מדף ארוכים למוצר (כ-12 חודשים).
9. מרבה פעילה במעל ל-80 מדינות בעולם ביניהן ישראל, המדינה אשר אימצה את עוגיית השוקוצ'יפס באריזה הכחולה בצורה הדומיננטית ביותר בעולם עם מכירות של מאות אלפי יחידות בחודש שמהוות כ-10% בקטגוריית עוגיות הפרימיום (סטורנקסט, יולי 2016).
10. מרבה חוגגת 20 שנות פעילות בישראל כמותג העוגיות המוביל בארץ עם נתח שוק של 20% בקטגוריית עוגיות הפרימיום ו70% בקטגוריית עוגיות השוקו צ'יפס (סטורנקסט, יולי 2016), למרות שהישראלים לא הפנימו עד היום את שם המותג וקוראים לו כחול או 37%.
11. עוגית שוקוצ'יפס מרבה מככבת בין 10 המוצרים הנמכרים ביותר בשיקמיות צה"ל לצד סיגריות ומשקאות.