שסטוביץ 10 הטעויות הגדולות שאטלקי לא יפול בהן

10 הטעויות הגדולות שאטלקי לא יפול בהן

04-02-2015

מאת השף רוברטו באסי, "אקדמיה ברילה", פארמה

 

1 – קפוצ'ינו במהלך הארוחה?! קפה וקפוצ'ינו הם גאוותה של איטליה בעולם. אלא שאיטלקים לוגמים אותו בבוקר, עם מאפה בוקר. אולי עוד אחד על הדרך בעמידה. רוצה קפוצ'ינו בסוף ארוחה, לכו על זה, אבל אתם לא איטלקיים.

 

2 – פסטה זו לא תוספת מבנה הארוחה האיטלקי הוא מיוחד במינו. יש מנה ראשונה, יש פסטה או ריזוטו ויש מנה עיקרית. לא רוצים עיקרית, דלגו. אבל פסטה או ריזטו הן מנות שעושים להן כבוד באיטליה, ולבקש קצת פסטה ליד השניצל זה חילול קודש.

 

3 – פסטה מבשלים בלי שמן. כשמבשלים פסטה, מבשלים רק במים ומלח. שמן זית או כל רוטב אחר מוסיפים לאחר הבישול והסינון.

 

4 – קטשופ על פסטה ? בבקשה, לא האיטלקים מזועזעים מהמנהג הנפסד הזה. הוא נולד בשל הדמיון של קטשופ לרוטב עגבניות. אבל, פורפבורה, המשותף להם זה רק הצבע. תשמרו את הקטשופ לצ'יפס.

 

5 – ספגטי בולונז – אין חיה כזאת מדובר כנראה במנה האיטלקית הכי פופלארית בעולם (אולי אחרי הפיצה). אלא שבאקדמיה ברילה בפארמה חקרו את יסודות המטבח האיטלקי, ולא מצאו זכר לשעטנז הזה. בולונז אוכלים רק עם טליאטלה, פסטה רחבה. אולי לכם זה נראה שפוי, אבל הם מאבדים את ההומור.

 

6 – פסטה עוף: לא באיטליה האמריקאים מתים על השילוב הזה, וגם בישראל הוא תפס אחיזה. מקפיצים נתחוני עוף עם פסטה. זה יכול להיות מצוין, אבל רק תדעו שבמטבח האיטלקי הקלאסי לא תמצאו מנה חמה של פסטה עם עוף. סלט – יש.

 

7 – סלט קיסר תנסו להזמין אותו במסעדה באיטליה. המלצר לא יבין מה אתם רוצים. סלט קיסר, על שמו של הקיסר המהולל קרינדי, הומצא על ידי שף ממוצא איטלקי מחוץ לאיטליה.

 

8 -מפת שולחן באדום ולבן. עוד סטריאוטיפ אוניברסלי. חוקרים לא מצליחים להתחקות אחר הנקודה בזמן שבה המפה המשובצת באדום-לבן הפכה סמל למסעדה איטלקי. מסעדות התיירים הבינו את הקישור, ורק הן מתהדרות במפות המופרכות.

 

9 – פטוצ'יני אלפרדו ישר מארה"ב עוד מנת דגל שהפכה לבינלאומית. ככל שהיא מפורסמת בארה"ב, כך היא לא מוכרת באיטליה. המציא אותה השף של מסעדת "בל פאסה" ברומא, והיא היתה כל כך פופולארית שהפכה לסמל החיים הטובים ברומא. מדובר באיטריות פסטה מתובלות בחמאה, מלח פלפל שחור והרבה פרמג'אנו.

 

10 – תקשיבו למאמא המאמא יודעת. כי היא למדה מאמא שלה. שלמדה מאמא שלה. זה נוסה ונבדק . זה לא שהן מבשלות כל היום ביחד. במטבח האיטלקי מדברים על אהבה. עלינו לחלוק את האוכל איטלקי עם יקיריכם . אהבה זה כל העניין.

 

    הירשמו לניוזלטר!

    רוצים להתעדכן בכל הקופונים והמבצעים על כל החדש והנוצץ בעולם הקוסמטיקה והטיפוח?
    רוצים לשמוע על כל המתכונים והטיפים הכי מיוחדים וטעימים בעולם הקולינריה? הירשמו עכשיו!

    טואלטיקה
    עדכונים שוטפים
    על עולם טיפוח
    הפרט והבית
    בחר
    יופי וקוסמטיקה
    עדכונים שוטפים על
    החדש והנוצץ
    ופעילויות שאתם
    חייבים לדעת עליהן
    בעולם היופי
    בחר
    מזון
    עדכונים חמים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות מדליקות
    ומתכונים שווים בעולם
    הקולינריה
    בחר
    קמעונאים
    עדכונים שוטפים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות שיווקיות
    ומידע קמעונאי חשוב
    בחר

    * ניתן לבחור יותר מניוזלטר אחד

    קראתי ואני מסכים לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה. היני מאשר קבלת חומר פרסומי.

    קראתי ואני מסכימ/ה לתנאי הפרטיותולתקנון החברה.
    היני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי.

    הרשמו לניוזלטר