שערייה – אורז מטוגן עם אטריות
התבשיל המסורתי של האורז והאטריות הדקיקות הוא שילוב נפלא של מרקמים, שנחמד להגיש לצד תבשילי ירקות וסלטים.
חומרים ל-5-6 מנות:
50 גרם אטריות דקיקות מאסטר שף
2 כוסות אורז מאסטר שף
4 כפות שמן
3 כוסות מים רותחים
2 כפיות מלח
1. מטגנים את האטריות בסיר עם 3 כפות שמן מעל להבה בינונית, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהאטריות מזהיבות (זהירות! הן נוטות להיחרך מהר).
3. מורידים את הסיר מהכיריים (או מכבים את הלהבה). מוסיפים אורז, מלח ומים רותחים ובוחשים.
4. מחזירים לבישול, בוחשים עד שהמים מבעבעים, מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
5. מצננים עוד 10 דקות בסיר מכוסה. מוסיפים לסיר את כף השמן הנותרת ומערבבים.