שייק קראמבל-תפוחים
משקה מפנק, עשיר בסיבים ובטעם
2 תפוחים קלופים, ללא החרצנים, חתוכים לרבעים
1 מקל קינמון
1 כפית דבש או סילאן
250 מ"ל מים (לבישול)
1 בננה קפואה, חתוכה לחתיכות גדולות
50 גרם שבולת שועל אינסטנט (לדייסה)
300 מ"ל משקה שקדים-שבולת שועל של אלפרו
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית תמצית וניל
- בסיר קטן מניחים את התפוחים, מקל קינמון ודבש / סילאן, מוסיפים את המים מרתיחים. מבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות, או עד שהתפוחים רכים. מורידים מהאש, מוציאים את מקל הקינמון ומניחים להתקרר.
- מעבירים את התפוחים (עם המים) למעבד מזון, מוסיפים את שאר המרכיבים: בננה קפואה, שבולת שועל, משקה שקדים-שבולת שועל, ג'ינג'ר ותמצית וניל) ומעבדים לשייק חלק.
- מעבירים לכוסות ושותים!