שוקי עוף ברוטב עגבניות וזיתים | ארוחת צהריים קלה
מרכיבים
2 בצלים פרוסים לטבעות
2 כפות שמן
1 שן שום כתושה
1 צנצנת רוטב נפוליטנה של ברילה
8 שוקי עוף
¾ כוס זיתים שחורים מגורענים
הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. במחבת רחבה ומשומנת מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים עוד 2 דקות. מורידים מהאש ושומרים בצד.
2. באותה המחבת, צורבים את שוקי העוף מכל צד כדקה-שתיים. מסירים מהאש.
3. מחממם תנור ל-200 מעלות.
4. בקערה גדולה מערבבים את שוקי העוף עם צנצנת רוטב נפוליטנה של ברילה, תערובת הבצל והזיתים. יוצקים הכל לתוך תבנית אפייה עם דפנות גבוהות.
5. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כ-40 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ-10-15 דקות נוספות עד שהעוף מזהיב. בתיאבון!