ריבוליטה של חורף
חומרים ל-4-6 מנות:
1 כוס (200 גרם) שעועית לבנה (*או 2 כוסות מבושלת)
חצי כרוב פרוס
1 בצל קצוץ
1 גזר מגורר
1 מקל סלרי קצוץ
2-3 עגבניות קצוצות
צרור עשבי תיבול
3 כפות שמן זית
2-3 פרוסות לחם מאתמול
מלח ופלפל
3 כפות פסטו ברילה
להגשה:
כפית פסטו כל מנה, פרמזן מגוררת (לא חובה)
1. משרים את השעועית לפחות לילה מראש במים.
2. מבשלים את השעועית בסיר עם 2 ליטר מים ללא מלח כשעה וחצי או עד שהיא רכה.
3. בסיר גדול מטגנים את ירקות השורש בשמן זית עם תימין, רוזמרין ופטרוזיליה. מוסיפים עגבניות ורסק וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים את השעועית עם מי הבישול שלה לסיר ומשלימים עם מים נוספים לקבלת מרק במרקם הרצוי. מוסיפים גם פסטו, מערבבים, טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך. מבשלים עוד רבע שעה מכוסה למיצוי טעמים. מוסיפים את הלחם ומבשלים עוד 2 דקות.
5. מגישים את המרק עם כפית של פסטו בכל מנה ואם רוצים גם פרמזן מגוררת מעל.