קציצות הפתעה של אבי לוי
המצרכים (4 מנות):
לקציצות
1 בצל
פטרוזיליה, נענע, עירית, בזיליקום
300 גרם בשר טחון (עדיף צוואר)
5 פרחי כרובית
5 פרחי ברוקולי
3 כפות פירורי לחם
מלח, מלח גס, פלפל
מעט גרגירי כוסברה
פלפל שטה גרוס, מעט כמון
שמן לטיגון
לרוטב
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
מעט עלי תימין
2 פחיות שימורי עגבניות חתוכות דק
מלח, פלפל, כמון
שמן לטיגון
להגשה
אורז לבן מבושל של מאסטר שף
1. קוצצים היטב את עשבי התיבול והבצל ומוסיפים לבשר.
2. מוסיפים את התבלינים (לפי הטעם) ופירורי הלחם לתערובת הבשר.
3. מאדים בסיר מיוחד את הכרובית והברוקולי למשך 15 דקות.
4. יוצרים כדורי בשר סביב הירקות (בכל פעם ירק אחד או יותר, לפי הטעם).
5. לרוטב: מטגנים את הבצל. לאחר מכן, מוסיפים מעט עלי תימין ואת העגבניות. מתבלים ומבשלים על אש נמוכה למשך 30 דקות.
6. במחבת/ סיר נפרד, מטגנים מעט את כדורי הבשר. כשהם מטוגנים וזהובים, מכניסים מיד לרוטב, סוגרים ומבשלים כ-30 דקות.
7. מגישים על אורז לבן מבושל.
לרכישת מוצרי מאסטר שף הקליקו כאן