קציצות דגים וזיתים
1 קילו דג טחון (אפשר לוקוס, נסיכה+מרלוזה, מוסר ים)
חצי צרור פטרוזליה
חצי צרור כוסברה
4 פרוסות לחם בלי הקשה
כף שמן זית
1 ביצה
1 בצל קצוץ
8 שיני שום מגורדים בפומפייה
חצי פלפל אדום מתוק מגורד בפומפיה
פלפל חריף מגורד בפומפיה (לא חובה)
מלח, פלפל שחור,
1 כפית גדושה פפריקה
חצי כפית קרויה (קימל טחון, לא חובה)
1 אבקת אפיה
1 כף אבקת מרק עוף. פרווה
לרוטב
שמן
ראש שום מפורק לשיניים
1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
1 פלפל ירוק חריף.
1 פלפל אדום חריף
רבע צרור כוסברה קצוצה
רבע צרור פטרוזליה קצוצה
2 קופסאות של זיתים ללא חרצנים מאסטר שף – מסוננים ושטופים במים.
פרוסת לימון כבוש קצוצה (לא חובה אפשר גרידת לימון קטן)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית כמון
רבע כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור
מלח
חצי כפית סוכר
1 כף רסק עגבניות מאסטר שף.
1 קןפסא עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
2-3 פלפלים אדומים יבשים (לא חובה)
מתכון לראש השנה של יונית צוקרמן – מלכת המטבח
אופן ההכנה :
1. משרים את הלחם בקערה עם מים במשך 2 דקות, סוחטים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הדגים הטחונים, בצל קצוץ, פטרוזליה וכוסברה קצוצים, פלפלים, 8 שיני מגורדות, כף שמן זית ותבלינים: כפית פפריקה אדומה, כפית מלח, פלפל שחור,חצי כפית קרויה(קימל טחון ולא חובה) כף אבקת מרק עוף. מוסיפים ביצה ואבקת אפייה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה
2. מניחים את העיסה במקרר לשעה. אחרי שעה יוצרי מהעיסה כדורים בינוניים
3. מחממים מחבת עם שכבה דקה של שמן (אפשר להשתמש גם בספריי שמן) ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. מוצאים ושומרים בצד.
4. מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן (לכיסוי התחתית) בסיר סוטאז' .
5. מוסיפים לשמן שיני שום מראש שלם (לפחות 12 שיניים), מוסיפים רצועות פלפל אדום, פלפל ירוק חריף ופלפל אדום חריף. מטגנים 2-3 דקות. עד לריכוך קל. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה קצוצה ו-2 קופסאות של זיתים ללא חרצנים של מאסטר שף.
6. מטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים אבקת מרק עוף, פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שחור וכורכום. מערבבים היטב.
7. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.
8. מוסיפים כף רסק עגבניות וקופסא של עגבניות חתוכות דק מאסטר שף וחצי כפית סוכר. מערבבים היטב, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מוסיפים לימון כבוש ופלפלים יבשים (לא חובה).
9. מנמיכים את האש ומבשלים את הרוטב במשך 10 דקות.
10. מוסיפים את קציצות הדגים ומבשלים על אש קטנה במשך עוד רבע שעה.