קציצות בשר ברוטב עגבניות
אוכל של בית
לקציצות
1 ביצה
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום כתושות
כף בהרט
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כף פפריקה
חצי כוס פטרוזיליה\ כוסברה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
לרוטב
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 קופסה של עגבניות מרוסקות
כף פפריקה
3 כפות רוטב צי'לי מתוק \ פיקנטי לפי העדפה
2 כוסות מים
כף פפריקה
כפית מלח
כפית פלפל שחור
- בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות, מעבירים את המסה למקרר לרבע שעה.
- יוצרים קציצות בגודל בינוני ומניחים על מגש.
- בסיר רחב ושטוח מניחים שמן זית ובצל קצוץ, מטגנים כ- 5 דקות על אש בינונית ומוסיפים קופסת עבניותת מרוסקות ושתי כוסות מים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את רוטב הצ'ילי ושאר התבלינים היבשים.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות, מערבבים בזהירות את הרוטב סביב הקציצות
- מכסים כיסוי חלקי ומבשלים כ- 25 דקות.
- מגישים לצד אורז\ פירה\ לחם טרי.