קציצות אפויות בסויה, צ׳ילי ודבש
חומרים ל-6 מנות
250 גרם עוף טחון
250 גרם בקר טחון
1 בטטה מגוררת
1 בצל קטן מגורר
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם מאסטר שף
2-3 כפות מי סודה (או מים עם קורט סודה לשתייה)
חצי כפית מלח
לרוטב
2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק מאסטר שף
2 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה מאסטר שף
1 כוס מרק או מים רותחים
מלח ופלפל
להגשה
שומשום
עירית קצוצה דק
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל החומרים. חשוב שיתאחדו היטב, תוך כדי לישה עם הידיים, לתערובת אחידה. אם יש זמן מעבירים לרבע שעה למקרר.
3. בידיים משומנות יוצרים קציצות קטנות ועגולות.
4. מניחים את הקציצות בתבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה או עד שהמרקם שלהן יציב.
5. מכינים את הרוטב: במחבת עמוקה או סוטאז׳ מבשלים את חומרי הרוטב עד שהרוטב מגיע לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מבשלים 5 דקות ברוטב, תוך כדי ערבוב, עד שהקציצות מצופות לגמרי ברוטב.
לרכישת מוצרי מאסטר שף – הקליקו כאן