קפונטה | מתכון סיצילייני מעולה
פסטה פנה ברילה
1 בצל קטן קצוץ דק
2 חצילים קלופים, חתוכים לקוביות
3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
1 עגבנייה בשלה, חתוכה לקוביות
3-2 כפות שמן זית
10 זיתי קלמטה
1 כפית צלפים
1 כף סוכר
1/4 כוס חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור גרוס
אמרתם סיציליה – אמרתם קיץ!
האי הים-תיכוני משופע בחומרי גלם שעושים מהמטבח האיטלקי חגיגה: עגבניות בשרניות, חצילים נפלאים, זיתים מובחרים וגם צלפים. ומכל אלה מכינים את הקפונטה – ספק סלט ספק רוטב של חצילים ועגבניות.
משדכים אותו לפסטה או אוכלים ככה סתם עם לחם כפרי ושפע שמן זית.
אופן ההכנה
1. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את החצילים והפלפלים, ומבשלים ביחד כ-10 דקות.
2. מוסיפים את העגבניות, הזיתים והצלפים, ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את הסוכר, החומץ, מלח ופלפל לפי הטעם, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהחומץ מתאדה.
3. מכינים פסטה פנה. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה מסננים אותה, מחזירים לסיר ויוצקים את הרוטב.
4. מערבבים היטב ומגישים עם גבינת פרמז'ן מגוררת.