קנלוני עם ירקות ובשמל | #הכי_איטלקי_שיש
המרכיבים
1 בצלב בינוני
2 גזרים
1 זוקיני גדול
200 גרם אפונה (אפשר קפואה, מופשרת)
3 כדורי מוצרלה טרייה
רוטב עגבניות עם בזיליקום "ברילה"
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
3 כפות שמן זית כתית מעולה
בשמל
3 כפות קמח
75 גרם חמאה
3 כוסות חלב
קורט אגוז מוסקט
מלח, פלפל
ההכנה
1. קולפים וקוצצים את הבצל לקוביות בינוניות. קולפים וחותכים את הגזרים לקוביות בינוניות. חותכים את הזוקיני לקוביות בינוניות.
2. מכינים את הבשמל: בסיר קטן על להבה קטנה ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עם כף עץ עד לגוון זהוב. מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך כדי בחישה מתמדת. מתבלים במעט אגוז ומוסקט, מלח ופלפל. בוחשים עד שהמרקם סמיך אבל לא מדי. מסירים מהאש.
3. במחבת קטנה על להבה בינונית מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ. ממליחים קלות, מערבבים וכשעולה ניחוח הבצל מוסיפים את קוביות הגזר לעוד 5 דקות בחום בינוני, מטגנים כ-3 דקות ומוסיפים את קוביות הזוקיני והאפונה. מערבבים עם הבשמל ומבשלים כ-5 דקות, ממליחים ומפלפלים. חותכים את המוצרלה ומוסיפים לתערובת, מכבים את האש.
4. ממלאים את הקנלוני: בתבנית אפיה בינונית מפזרים מעט רוטב בזיליקום. ממלאים את הקנלוני בתערובת בעזרת כף ומסדרים את הקנלוני הממולאים בתבנית. מכסים עם רוטב נוסף ומפזרים פרמז'ן מגורד מעל.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, למשך כחצי שעה עד להזהבה
טיפ ממסימיליאנו
כשמניחים את הקנלוני ניתן להוסיף לתבנית מעט מים כדי להוסיף לחות.