קלצונה במלית גבינה ועגבניות מרוסקות
חומרים ל-10-8 יחידות
אביזרים
תבנית אפייה , מערוך
לבצק
1 קילו קמח לאפייה מקצועית
20 גרם שמרים יבשים
1 כפית מלח
5 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים
למלית
1 קופסה של עגבניות מרוסקות
3 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
1 שן שום כתושה
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו יבש
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
לציפוי
שמן זית
מכינים את המלית: מבשלים על אש קטנה את מרכיבי המלית מלבד הגבינה כעשרים דקות על אש קטנה ומצננים.
מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים, יוצרים גומה ושמים את שאר החומרים, לשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש, יוצרים צורת כדור ועוטפים בשמן זית
מניחים בקערה מכוסה עד שיכפיל את נפחו , כשעה.
מרכיבים את הקלצונה: לאחר שעה לשים שוב את הבצק ומחלקים לכדורים בגודל של תפוז, מרדדים על משטח מקומח, מניחים כף מלאה ממלית העגבניות ומוצרלה מגוררת ומקפלים לשניים, מהדקים את הקצוות בעזרת האצבעות ויוצרים דוגמא לסגירה עם קפלים, או רק בעזרת הידוק .
מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומושחים בשמן זית .
אופים בתנור מחומם מראש בחום של 200 מעלות כעשרים דקות, או עד שמשחים.