קיש בטטה ובצל
מרכיבים:
לבצק
150 מ"ל שמן זית
100 גרם טחינה גולמית
2 3/4 כוסות קמח (385 גרם)
1/2 כפית מלח
1 כפית סןכר
1 כף חומץ
3/4 כוס משקה שיבולת שועל אלפרו
למילוי:
2 בטטות חתוכות לקוביות
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
3 כפות שמן זית
מלח/פלפל
1 כף סוכר חום
1 כף טימין טרי
2 כפות שקדים פרוסים
לקרם רויאל
1 כוס שמנת אלפרו סויה לבישול
2 כפות קונפלור
1 כף קמח
1 כף גדושה שימרי בירה
1 כפית אבקת אפייה
קורט אגוז מוסקט
מלח/פלפל
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מניחים קמח, שמן, טחינה, מלח וסוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חומץ ומשקה שבולת שועל ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- מכינים את הירקות: מחממים תנור ל-170 מעלות. מעבירים את כל הירקות והתבלינים (מלבד השקדים) לתבנית אפייה, מכסים בנייר כסף ואופים כ-20 דקות.
- מכינים את הרויאל: בעקרה בינונית טורפים היטב (שלא יהיו גושים) את כל מרכיבי הרויאל.
- מרכיבים את הקיש: מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בקוטר הרצוי ומסדרים על תחתית של תבנית אפייה. מחממים תנור ל-160 מעלות. מחוררים מעט את תחתית הבצק ומכניסים לאפייה במשך 15 דקות, עד השחמה.
- מוצאים את הקלתית האפויה מהתנור ומסדרים עליה את הירקות הקלויים. מעל יוצקים את תערובת הרויאל.
- מפזרים שקדים פרוסים ואופים בחום של 170 מעלות למשך 40 דקות עד שהמלית יציבה וזהובה.