שסטוביץ קיש בטטה ובצל

קיש בטטה ובצל

(ציון 92)

מרכיבים:

לבצק

150 מ"ל שמן זית

100 גרם טחינה גולמית

2 3/4 כוסות קמח (385 גרם)

1/2  כפית מלח

1 כפית סןכר

1 כף חומץ

3/4 כוס משקה שיבולת שועל אלפרו

למילוי:

2 בטטות חתוכות לקוביות

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

3 כפות שמן זית

מלח/פלפל

1 כף סוכר חום

1 כף טימין טרי

2 כפות שקדים פרוסים

לקרם רויאל

1 כוס שמנת אלפרו סויה לבישול

2 כפות קונפלור

1 כף קמח

1 כף גדושה שימרי בירה

1 כפית אבקת אפייה

קורט אגוז מוסקט

מלח/פלפל

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון מניחים קמח, שמן, טחינה, מלח וסוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חומץ ומשקה שבולת שועל ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  2. מכינים את הירקות: מחממים תנור ל-170 מעלות. מעבירים את כל הירקות והתבלינים (מלבד השקדים) לתבנית אפייה, מכסים בנייר כסף ואופים כ-20 דקות.
  3. מכינים את הרויאל: בעקרה בינונית טורפים היטב (שלא יהיו גושים) את כל מרכיבי הרויאל.
  4. מרכיבים את הקיש: מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בקוטר הרצוי ומסדרים על תחתית של תבנית אפייה. מחממים תנור ל-160 מעלות. מחוררים מעט את תחתית הבצק ומכניסים לאפייה במשך 15 דקות, עד השחמה.
  5. מוצאים את הקלתית האפויה מהתנור ומסדרים עליה את הירקות הקלויים. מעל יוצקים את תערובת הרויאל.
  6. מפזרים שקדים פרוסים ואופים בחום של 170 מעלות למשך 40 דקות עד שהמלית יציבה וזהובה.

    הירשמו לניוזלטר!

    רוצים להתעדכן בכל הקופונים והמבצעים על כל החדש והנוצץ בעולם הקוסמטיקה והטיפוח?
    רוצים לשמוע על כל המתכונים והטיפים הכי מיוחדים וטעימים בעולם הקולינריה? הירשמו עכשיו!

    טואלטיקה
    עדכונים שוטפים
    על עולם טיפוח
    הפרט והבית
    בחר
    יופי וקוסמטיקה
    עדכונים שוטפים על
    החדש והנוצץ
    ופעילויות שאתם
    חייבים לדעת עליהן
    בעולם היופי
    בחר
    מזון
    עדכונים חמים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות מדליקות
    ומתכונים שווים בעולם
    הקולינריה
    בחר
    קמעונאים
    עדכונים שוטפים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות שיווקיות
    ומידע קמעונאי חשוב
    בחר

    * ניתן לבחור יותר מניוזלטר אחד

    קראתי ואני מסכים לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה. היני מאשר קבלת חומר פרסומי.

    קראתי ואני מסכימ/ה לתנאי הפרטיותולתקנון החברה.
    היני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי.

    הרשמו לניוזלטר