קייק פופס שוקולד | מתכון ססגוני מהבלוגרית חיה דר
האביזרים
תבנית שקעים חצאי עיגול עם כיסוי/ מכשיר מולטיקייק/ איזי קייק
מקלות לסוכריות
החומרים
כוס וחצי קמח תופח
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
60 גרם חמאה מומס
60 מ"ל חלב
1/2 כפית תמצית וניל
100 גרם מטבעות שוקולד מריר
1כף אבקת קקאו
לציפוי
300 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
לקישוט
סוכריות צבעוניות, קוקוס טחון לבן וקלוי, 50 גרם שוקולד לבן
כשראינו את הפוסט המדליק של חיה דר לא יכולנו להפסיק להתפעל (!) וככה המתכון המוצלח שלה הגיע גם לכאן.
אופן ההכנה
ממיסים את השוקולד במיקרו מערבבים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים חמאה מומסת, חלב ואת השוקולד.
מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו.
משמנית את התבניות בתרסיס שמן ומזלפים מהבצק לחצי עיגול, סוגרים עם הצד השני ומכניסים לאפייה של 20 דקות לערך.
פותחים את התבנית, ממיסים את השוקולד לציפוי, טובלים כל מקלון כ-ס"מ ונועצים בכדורים.
מפזרים על כל כדור מחומרי הציפוי ומכניסים למקרר להתקשות.