צ'ורוס טבעוניים
מצרכים
1 כוס מים
½ 2 כפות סוכר לבן
½ כפית מלח
2 כפות שמן קנולה
1 כוס קמח תופח
2 ליטר שמן לטיגון
לציפוי:
½ כוס סוכר לבן (אופציונאלי)
1 כפית קינמון (אופציונאלי)
לטבילה:
2 מעדני אלפרו בטעם שוקולד מריר (ניתן להחליף בטעם אחר)
2 מעדני שוקולד בטעם וניל (ניתן להחליף בטעם אחר)
אופן ההכנה
1. במחבת עמוקה על אש בינונית, מערבבים מים, ½ 2 כפות סוכר, מלח ושמן קנולה. מביאים לרתיחה ומסירים מן האש. מערבבים פנימה את הקמח עד שהתערובת מתגבשת לכדור.
2. מחממים שמן לטיגון בסיר או מחבת לטיגון עמוק, לטמפ' של כ-190 מעלות. מכניסים את הבצק לשקית זילוף, ומזלפים פסים של בצק לתוך השמן הרותח (ניתן להשתמש בצנתר ייעודי בצורת כוכב וכדומה). מטגנים עד הזהבה, מוציאים מן השמן ומניחים על נייר סופג.
3. אם רוצים, מערבבים ½ כוס סוכר עם קינמון, ומגלגלים את הצ'ורוס בתערובת.
4. יוצקים את מעדני השוקולד המריר ומעדני הווניל לשתי קערות. מגישים את הצ'ורוס, טובלים ונהנים.