פשוט, קל וטעים | כרובית מטוגנת בפירורי לחם
כרובית גדולה, מנוקה ומחולקת לפרחים שווים בגודל
4 ביצים
2 כפות שמן זית
1 כפית חרדל
מלח או כף אבקת מרק
כפית פפריקה מתוקה
2 כוסות פירורי לחם או פירורי פנקו "מאסטר שף"
כרובית מטוגנת בפירורי לחם היא תענוג אמיתי. את המנה המענגת הזאת אפשר להכין גם בגרסה אפויה ובריאה הרבה יותר. מתאים במיוחד לימי האירוח של סוכות.
1. מבשלים את הכרובית בסיר גדול עם מים. עד שהכרובית מתרככת מעט אך עדיין קשה יחסית. מסננים ומקררים קצת.
2. בקערה מערבבים ביצים, שמן, חרדל, ותבלינים.
3. מכינים צלחת עמוקה עם פירורי הלחם, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה "קוקי" ומחממים את התנור ל- 180 מעלות.
4. טובלים פרח כרובית בתערובת הביצים, מעבירים לפירורי הלחם ומצפים את הכרובית מכל הכיוונים. מניחים בתבנית האפייה. חוזרים על התהליך עד שכל פרחי הכרובית מצופות.
5. אופים כ- 30 דקות ולאחר מכן מגבירים את הטמפטורה לכ- 220 מעלות ואופים 10 דקות נוספות או עד שהכרובית זהובה ופריכה.