פסטה עם קרם פרמז'ן וכורכום | #סוף_סוף_כור_כום
המרכיבים
1 חבילה פסטה צ'לנטני (צורת תלתלים), "ברילה"
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
50 גרם חמאה
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כוס אפונה, מופשרת
1 כפית כורכום
מלח, פלפל
ההכנה
1. ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים אפונה, ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים כורכום ושמנת מתוקה, ומערבבים. מבשלים 3 דקות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
2. מרתיחים 5 ליטר מים בסיר. מוסיפים כפית מלח ומבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה. מוציאים 1/3 כוס ממי הבישול ומעבירים לרוטב. שומרים עוד 1/4 כוס ממי הבישול.
3. מסננים את הפסטה ומעבירים למחבת הרוטב, מבשלים עד שהרוטב מסמיך ועוטף את הפסטה. מוסיפים עוד 1/4 כוס מי בישול, ואת הפרמזן המגוררת. מערבבים ומגישים.