פסטה עם ירקות פריכים ופירורים אפויים בסגנון גריסיני
מצרכים
חצי חבילת ספגטי ברילה
1 זוקיני ירוק
1 זוקיני צהוב
חצי כוס אפונה טריה או קפואה ( חלוטה כשתי דקות)
2 שיני שום קצוצות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס פירורים אפויים בסגנון גריסיני של מאסטר שף
50 גרם גבינת פרמזן
מלח
פלפל שחור
קורט צ'ילי יבש
מתכון של המאסטר שפית – אינה קרבינצקי
אופן ההכנה
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת יוצקים למחבת שמן זית ובעודו קר מוסיפים את השום והצ'ילי היבש.
3. מדליקים את האש. כשהשמן מתחמם מוסיפים את הזוקיני והאפונה. מקפיצים 2-3 דקות. מוסיפים את הפסטה המבושלת, ומתבלים במלח ופלפל.
4. מוסיפים את פרורי הגריסיני ואת הפטרוזיליה, מערבבים היטב ומעבירים לצלחת הגשה. מגרדים מעל פרמזן ומגישים.