פסטה ברוטב טונה.. ללקק את האצבעות!
חצי חבילה (250 גרם) פסטה פנה של ברילה, מבושלת/
1 כף שמן זית
1 קופסה טונה ריו מרה
2 עגבניות טריות קלופות וקצוצות, או חצי סלסילת עגבניות שרי חתוכות לרבעים
6-5 עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
חופן זיתים שחורים מגולענים ופרוסים דק
מעט גבינת פרמזן (לא חובה)
בימים אלה כאשר כל יום נעשה אביבי יותר ויותר , זה הזמן ליהנות מאוכל קליל ורענן אשר מתאים לארוחות בבית ומחוצה לו. זו הסיבה כי תבשילי וסלטי פסטה הם המאכל המועדף בעונה זו, חוץ מהעובדה שהם טעימים להפליא, מהירים וקלים מאד להכנה.
ריו מרה (RIO MARE), מותג הטונה המעולה וברילה, יצרנית הפסטה המובילה בעולם, מציעים מתכון נפלא לפסטה ברוטב עגבניות וטונה. המתכון מתאים ל-2 סועדים.
אופן ההכנה:
מניחים את הפסטה (חמה או קרה) בקערה גדולה, יוצקים את שמן הזית ומערבבים היטב. מפוררים פנימה תוכלה של קופסת טונה ריו מרה (רצוי לפורר גס), מוסיפים את העגבניות והבזיליקום, מתבלים ומערבבים היטב. מחלקים למנות, מעטרים בפרוסות זייתים שחורים, מגררים מעל מעט גבינת פרמזן ומגישים.
לסלט פסטה קר מומלץ להוסיף כמה טיפות חומץ בלסמי.
מי שאוהב, ניתן להוסיף צלפים וזיתים חתוכים.
ועוד מתכון בנושא