שסטוביץ פסטה ברוטב דלעת, שום ועשבי תיבול בשמנת

פסטה ברוטב דלעת, שום ועשבי תיבול בשמנת

פסטה בניחוח סתווי
(ציון 91)

מרכיבים ל- 4 מנות:
1 חבילת פסטה של ברילה
400 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל ס"מ
8-9 שיני שום, קלופות
1-2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2 כוסות מים
2 כפות סוכר
כף רוזמרין (טרי / יבש)
כף תימין (טרי / יבש)
250 מ"ל שמנת לבישול (מיכל)
מלח, פלפל שחור וכמון לפי הטעם
* גבינת פרמזן להגשה

  1. מקלפים את השום ומעבירים לסיר קטן. יוצקים מעל מים עד הכיסוי המלא של השום, מרתיחים ומבשלים כ- 5 דקות נוספות. מסננים. אם שיני השום גדולות מדי, חותכים אותם לפרוסות יותר קטנות.
  2. בסיר גדול מרתיחים מים, מוסיפים מלח ומבשלים את הפסטה לפי הנחיות היצרן למצב אלדנטה.
  3. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום והדלעת במשך 2-3 דקות. מוסיפים את החומץ הבלסמי והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות. מוסיפים לסיר את הסוכר ועשבי התיבול וממשיכים לבשל ללא מכסה על אש בינונית במשך כ- 15-20 דקות, עד שהחלק הגדול של הנוזלים מתאדה, והירקות מתכסים בסירופ קרמלי כהה. מדי פעם מערבבים.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל שחור וכמון, מערבבים ומבשלים כ- 5-7 דקות נוספות עד שכל הטעמים מתערבבים והרוטב מסמיך.
  5. מסננים את הפסטה המבושלת, מעבירים למחבת עם הרוטב ומערבבים.
  6. מגישים בתוספת גבינת פרמזן מגוררת

    הירשמו לניוזלטר!

    רוצים להתעדכן בכל הקופונים והמבצעים על כל החדש והנוצץ בעולם הקוסמטיקה והטיפוח?
    רוצים לשמוע על כל המתכונים והטיפים הכי מיוחדים וטעימים בעולם הקולינריה? הירשמו עכשיו!

    טואלטיקה
    עדכונים שוטפים
    על עולם טיפוח
    הפרט והבית
    בחר
    יופי וקוסמטיקה
    עדכונים שוטפים על
    החדש והנוצץ
    ופעילויות שאתם
    חייבים לדעת עליהן
    בעולם היופי
    בחר
    מזון
    עדכונים חמים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות מדליקות
    ומתכונים שווים בעולם
    הקולינריה
    בחר
    קמעונאים
    עדכונים שוטפים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות שיווקיות
    ומידע קמעונאי חשוב
    בחר

    * ניתן לבחור יותר מניוזלטר אחד

    קראתי ואני מסכים לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה. היני מאשר קבלת חומר פרסומי.

    קראתי ואני מסכימ/ה לתנאי הפרטיותולתקנון החברה.
    היני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי.

    הרשמו לניוזלטר