פסטה ברוטב דלעת, שום ועשבי תיבול בשמנת
פסטה בניחוח סתווי
מרכיבים ל- 4 מנות:
1 חבילת פסטה של ברילה
400 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל ס"מ
8-9 שיני שום, קלופות
1-2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2 כוסות מים
2 כפות סוכר
כף רוזמרין (טרי / יבש)
כף תימין (טרי / יבש)
250 מ"ל שמנת לבישול (מיכל)
מלח, פלפל שחור וכמון לפי הטעם
* גבינת פרמזן להגשה
- מקלפים את השום ומעבירים לסיר קטן. יוצקים מעל מים עד הכיסוי המלא של השום, מרתיחים ומבשלים כ- 5 דקות נוספות. מסננים. אם שיני השום גדולות מדי, חותכים אותם לפרוסות יותר קטנות.
- בסיר גדול מרתיחים מים, מוסיפים מלח ומבשלים את הפסטה לפי הנחיות היצרן למצב אלדנטה.
- במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום והדלעת במשך 2-3 דקות. מוסיפים את החומץ הבלסמי והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות. מוסיפים לסיר את הסוכר ועשבי התיבול וממשיכים לבשל ללא מכסה על אש בינונית במשך כ- 15-20 דקות, עד שהחלק הגדול של הנוזלים מתאדה, והירקות מתכסים בסירופ קרמלי כהה. מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל שחור וכמון, מערבבים ומבשלים כ- 5-7 דקות נוספות עד שכל הטעמים מתערבבים והרוטב מסמיך.
- מסננים את הפסטה המבושלת, מעבירים למחבת עם הרוטב ומערבבים.
- מגישים בתוספת גבינת פרמזן מגוררת