פסטה ברוטב אגוזים
מצרכים
1 חבילת ספטה פנה ברילה
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום קצוצות דק
1/2 כוס פירורי לחם
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כפית פלפל צ'ילי גרוס
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1/2 כוס גבינת פקורינו מגוררת
אופן ההכנה
1. מחממים סיר גדול עם מים ומלח – לבישל הפסטה.
2. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית. מוסיפים שום ומטגנים קלות עד שהוא מזהיב. מוסיפים למחבת מחצית מכמות פירורי הלחם, את האגוזים והצ'ילי הגרוס ומטגנים 3-4 דקות. מורידים מהאש ושומרים בצד.
3. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה פחות דקה אחת. לפני שמסננים את הפסטה מוסיפים 1/4 כוס ממי הבישול למחבת עם תערובת האגוזים.
4. מסננים את הפסטה ומעבירים אותה למחבת עם הרוטב. מבשלים את הפסטה עם הרוטב במשך דקה, מוסיפים את הפטרוזיליה והגבינה המגוררת . מעבירים לכלי הגשה גדול, מוסיפים מעל את שארית פירורי הלחם ומגישים מיד.