פסטה בניחוח גלילי
מצרכים:
1 חבילה של פסטה קונצילה ריגטה (קונכיות)
5 כפות שמן זית
חצי כוס מי בישול הפסטה
2 כוסות של עלי תרד חתוכים גס בעזרת הידיים
4 שיני שום פרוסות
2 פטריות פורטבלו פרוסות
חצי כוס עלי בזיליקום טריים
200 גרם גבינה צפתית מגוררת
חצי כוס של עגבניות מיובשות
רבע כוס עלי נענע טריים
רבע כוס שקדים פרוסים קלויים
כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ולא שוטפים.
2. במחבת רחבה מחממים שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ- 3 דקות לאחר מכן מוסיפים את שיני השום, התרד והעגבניות המיובשות, מוסיפים מלח ופלפל ואת מי בישול הפסטה.
3. מוסיפים את הפסטה, כשהרוטב מתחיל לבעבע מסירים מהאש, ומוסיפים את עלי הבזיליקום, הגבינה הצפתית ומערבבים.
4. מגישים בצלחת רחבה עם עלי נענע ושקדים קלויים מעל.