פיצה כשרה לפסח
אוהבים פיצה? מחפשים לגוון לילדים את הארוחות בפסח? הבאנו לכם מתכון מושלם לפיצה איטלקית כשרה לפסח
לבצק:
1 שקית קמח מאסטר שף לפסח
1 כוס קמח תירס דק מאוד
1 כפית אבקת אפייה
חצי כוס מים
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
250 גרם גבינה לבנה
1 ביצה
לרוטב:
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסת עגבניות חתוך דק מאסטר שף
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק מאסטר שף
כפית שום גבישי
כפית אורגנו יבש
חצי כפית מלח
3 כפות שמן זית
לטופינג:
300 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 פטריית פורטובלו חתוכה לפרוסות דקות
5 עגבניות שרי פרוסות
חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים
בזיליקום להגשה
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח עם קמח התירס ויוצרים גומה בתוכה שמים את אבקת ההאפייה, המים , השמן, המלח והגבינה הלבנה והביצה , לשים לבצק אחיד ומכסים, משאירים לנוח 30 דקות.
- מחלקים את הבצק ל 4-5 חלקים, מרדדים כל חלק על משטח משומן – אפשר על נייר אפייה בעזרת מערוך משומן או באמצעות כפות הידיים. ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 15 דקות.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומפזרים מעל הבצק , מפזרים מעל הרוטב את הגבינה והתוספות ואופים 10 דקות נוספות.