פיצה!
פיצה איטלקית כמו שצריך
לבצק
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
3-4 כפות של שמן זית
1/3 + 1 כוסות של מים פושרים
לרוטב
1 קופסת שימורי עגבניות חתוכות דק\ מרוסקות
2 כפות רכז עגבניות
4 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות דק
כפית סוכר
כפית אורגנו יבש
כפית מלח
לציפוי: 300 גרם מוצרלה מגוררת, תוספות לבחירה- זיתים\ פטריות\ בצל\ תירס
- מכינים את הרוטב: בסיר קטן מניחים שמן זית ושום, מטגנים כחצי דקה ומוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות. מערבבים ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב. מבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות ומסירים מהאש.
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח +שמרים יבשים +סוכר., יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים + השמן והמלח, מתחילים ללוש ומוסיפים את 3\1 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש.
- יוצרים כדור , מקמחים קלות ועוטפים בניילון נצמד, מתפיחים כ- 40 דקות.
- פורסים 2 ניירות אפייה מקמחים אותם קלות, מוציאים את כדור הבצק, לשים אותו בשנית מחלקים לשני כדורים ואז מרדדים כל כדור לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח ומעבירים את הנייר עם הבצק לתבנית.
- מפזרים מהרוטב על 2 עיגולי הבצק , מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים.
- מניחים להתפחה נוספת של 15 דקות.
- אופים בחום של 200 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 25 דקות.