פאי שוקולד על בסיס פנקו
מרכיבים לפאי בקוטר 20 ס"מ
שכבת פנקו
3 כוסות פירורי פנקו מאסטר שף
70 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן קוקוס מומס / מרגרינה מומסת
מלית שוקולד
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קוקוס מומס / מרגרינה
200 גרם (1 כוס) סוכר
2 ביצים
70 גרם (1/2 כוס) קמח מאסטר שף
70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
קורט מלח
1 חופן שוקולד צ'יפס (אופציונלי)
רוטב שוקולד (אופציונלי)
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
60 מ"ל (1/4 כוס) קרם קוקוס מאסטר שף
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מכינים את שכבת הפנקו: שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת לחה ודביקה. מחלקים אותה לשני חלקים: 2/3 ו-1/3.
3. שמים את החלק הגדול יותר של התערובת בתוך התבנית ומייצרים תחתית ודפנות הפאי. מהדקים היטב ומעבירים לקירור. שומרים את היתר בצד.
4. מכינים את תערובת הבראוני: שמים בקערה את שמן הקוקוס, הסוכר והביצים וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח, הקקאו והמלח ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב.
5. מעבירים את תערובת הבראוני לתוך הקלתית ומיישרים. מפזרים מעל את 1/3 הנותר של הפנקו ומיישרים.
6. אופים את הפאי 20-25 דקות, או עד שהוא מזהיב. מצננים.
7. מכינים את רוטב השוקולד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד וקרם הקוקוס ומערבבים עד שמתקבל גנאש חלק.
8. מזלפים את הגנאש על הטארט ומגישים.