פאי קוסקוס עם עגבניות שרי
את הקלתית לפאי לא יוצרים מבצק פריך או בצק עלים אלא מכינים מהקוסקוס עצמו.
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס״מ:
2 כוסות קוסקוס דק + מים רותחים להכנה
2 כפות שמן זית
1 ביצה
מלח, פלפל ואורגנו
למלית:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים
2 כפות פסטו
1 כוס מוצרלה מגוררת
מלח, פלפל ואורגנו
20 עגבניות שרי (עדיף בצורות ובצבעים שונים) חצויות
חופן עלי בזיליקום להגשה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הקוסקוס: יוצקים מים רותחים עם שמן זית ותבלינים. מערבבים, מכסים ואחרי 5 דקות מאווררים. מוסיפים ביצה ומערבבים בתנועות לישה ליצירת מרקם בצקי.
- מרפדים תבנית משומנת בעזרת תערובת הקוסקוס – תחתית ושוליים.
- שולחים לתנור לאפייה ראשונית קצרה, 15 דקות בערך.
- בינתיים מכינים את המלית: מערבבים שמנת, ביצים, פסטו ומוצרלה.
- יוצקים את המלית על הקלתית. מסדרים את השרי בתוך המלית ואופים יחד כחצי שעה עד להזהבה יפה. מוסיפים עלי בזיליקום רק בהגשה, כדי שלא ישחירו.
לרכישת מוצרי מאסטר שף – הקליקו כאן