פאי פירות קייצי
כל הטוב של הקיץ בפאי אחד צבעוני וחגיגי
אביזרים
תבנית פאי
לפאי
2 כוסות קמח מקצועי מאסטר שף
רבע כוס אבקת סוכר
1 חלמון
100 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
4 כפות טחינה מלאה מאסטר שף
3 כפות מים קרים
לאפיית הפאי: 2 כוסות שעועית או חומוס יבש שישמשו כמשקולת
למלית
250 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כוס אבקת סוכר
100 גרם ריקוטה
כפית קליפת לימון מגוררת
לקישוט
פירות העונה חתוכים לפרוסות דקות.
- במעבד מזון או בקערה מניחים את הקמח, אבקת הסוכר, החלמון, חמאה, וניל והטחינה, מערבבים בפולסים או בלישה, עד שמתקבל בצק ואם יש צורך מוסיפים מעט מים קרים.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח או נייר אפייה מקומח, ומניחים על תבנית פאי, מהדקים את הקצוות ומחוררים מעט את משטח הפאי, מכניסים למקפיא ל- 20 דקות, מניחים נייר אפייה ועליו קטניות יבשות כמשקולת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 25 דקות. מצננים את הבצק ובינתיים מכינים את הקצפת.
- מקציפים יחד שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, מוסיפים ריקוטה וקליפת לימון מגוררת.
- ממלאים את הפאי במלית ומקשטים בפירות העונה מעל.