עוף סופרים (supreme) של תום פרנץ
4 נתחי חצאי חזה עוף (רצוי עם העור ועצם הכנף: עוף supreme)
6 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
2 כפות דבש
40-50 עלי טרגון
להגשה:
200 גרם פיסטוק טחון
לתפוחי האדמה:
800 גרם תפוחי אדמה קלופים
מלח, קורט אגוז מוסקט
4 חלמונים
4 כפות שמן זית
שמן להברשה
1. הכנת נשיקות תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד להתרככותם. מסננים ומעבירים לקערה. בעזרת מועך תפוחי אדמה ידני, מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה. מוסיפים את החלמונים, שמן זית, אגוז מוסקט ומערבבים. טועמים וממליחים אם יש צורך. מעבירים את התערובת לשק זילוף ושומרים בצד.
2. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מזלפים את תפוחי האדמה בצורת נשיקות. מתקבלות בערך 24 נשיקות תפוחי אדמה. מברישים בשמן בעדינות או מטפטפים שמן על הנשיקות ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות עד להזהבה קלה (בערך 8-12 דקות).
3. הכנת העוף: מחממים מחבת רחבה עם שמן זית. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל. מטגנים את חזה העוף על צד העור עד שהעור פריך, כ-3-4 דקות. הופכים לצד השני ומטגנים כ-2 דקות. מסירים מהאש.
4. בקערה, מערבבים את שני סוגי החרדל, הדבש ואת עלי הטרגון בקערה. מעבירים כל חזה עוף לקערה והופכים מצד לצד כדי שהמשרה ידבק לעוף כמה שיותר. מעבירים את חזה העוף לתבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר העור כלפי מעלה. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 10 דקות.
5. הרכבת המנה: על גבי צלחת הגשה, מורחים בעזרת מברשת את המשרה. מפזרים מעל את הפיסטוק הטחון, הופכים את הצלחת מעל קערת הפיסטוק כדי שהפיסטוק הטחון שלא נדבק למשרה ייפול מהצלחת. מניחים בצורה אסתטית את חזה העוף עם העור כלפי מעלה (אפשר לפרוס חלק, וחלק להשאיר שלם) ומפזרים 8 נשיקות תפוח אדמה.
לרכישת מוצרי מאסטר שף – הקליקו כאן